Beleggen in Vastgoed

Onroerend goed kopen voor verhuur kan een goed rendement opleveren. Momenteel levert sparen weinig tot niets op. De spaarrente zakt steeds verder weg en is momenteel nihil. Wat gaat u met uw spaargeld doen? Beleggen op de beurs is riskant. Er is een alternatief die minder risicovol is en een hoog rendement oplevert. Namelijk een tweede woning kopen voor verhuur. Het voordeel hiervan is dat u de zekerheid heeft van bezit. U legt uw spaargeld vast en ontvangt huurinkomsten. Omdat de woning uw bezit is, kunt u deze met meerwaarde verkopen. Daarom is beleggen in woonruimte een veilige en rendabele keuze.

Profiteer van de hoge huurprijzen binnen de vrije sector

Door met uw spaargeld een tweede huis of appartement voor verhuur te kopen, profiteert u van de hoge huurprijzen en toenemende vraag naar woonruimte. In alle steden is er een groot te kort aan sociale- en particuliere huurwoningen. Rondom Groot Amsterdam en de gemeente Haarlemmermeer zijn door het te kort woningen snel verhuurd. Door slim te kopen en binnen de vrije sector te verhuren, kunt u veilig beleggen en een hoog rendement behalen. Veel investeerders kiezen daarom steeds vaker voor beleggen in woonruimte rondom Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en ’t Gooi en Vechtstreek.

Hoe kopen en verhuren u een hoog rendement oplevert

Er is zekerheid van huurinkomsten, ook kan de woning kan met meerwaarde worden verkocht. Voor u betekent dit dat u, uw vermogen snel kunt laten toenemen. Het rendement voor het verhuren van een tweede huis of appartement, in bijvoorbeeld Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en ’t Gooi en Vechtstreek, kan namelijk tot 9,0 % of meer oplopen. Dit is geheel afhankelijk van de koopsom, locatie, aantal kamers, oppervlakte en inrichting van de woning.


Contact opnemen?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over beleggen?

Neem contact met ons op

Reken voorbeeld:

U investeert € 225.000, - en verhuurt voor € 1.500, - per maand (exclusief G/W/L). Uw bruto rendement is op jaarbasis € 18.000 / € 255.000 = 0.08 x 100 = 8 %. De huurinkomsten zijn na aftrek van eventuele kosten voor onderhoud en financiering voor u onbelast. U betaalt wel vermogensbelasting over uw bezit. Vanwege de lage spaarrente en hoog rendement is beleggen in woonruimte een veilige en rendabele keuze.


Loopt u als belegger risico’s?

Een tweede huis of appartement kopen voor verhuur is een zeer rendabele en veilige belegging. Als belegger loopt u weinig risico’s. Het grootste risico dat u loopt, is het risico op leegstand. Als de woning een periode leeg staat loopt u huurinkomsten mis. Dit risico kunt u voorkomen door de woning - met behoud van rendement – aantrekkelijk te prijzen. Daarnaast kunt u de woning gemeubileerd en/of gestoffeerd verhuren. De kosten kunt u in de huurprijs doorberekenen. Het voordeel hiervan is dat u de woning sneller verhuurd. Expats en particulieren kiezen eerder voor een gemeubileerde en/of gestoffeerde huis of appartement. Bovendien verkleint de woningnood het risico op leegstand. In alle steden in Nederland nemen de wachttijden voor woonruimte jaarlijks toe. Hierdoor is voor veel expats en particulieren de vrije sector de enige optie voor het huren van een huis of appartement. Door slim te kopen en aantrekkelijk te verhuren, beperkt u het risico op leegstand, en maximaliseert u het rendement op uw investering.

Vakkundig beleggen in vastgoed met NL en WONEN

Een tweede woning kopen voor verhuur heeft een goed rendementspotentieel. NL en WONEN helpt u het maximale uit uw investering te halen. Als lokale (verhuur)makelaar helpen wij u met het berekenen van de verhuurprijs en rendement, kopen, verhuren en beheren van uw tweede woning. Dit betekent dat NL en WONEN u adviseert, en ook zorg draagt voor het continu verhuren van uw tweede huis of appartement. Als uw makelaar bepalen wij in overleg met u de voorwaarden, bieden de woning binnen ons netwerk aan, screenen en selecteren de huurders, verzorgen de bezichtigingen, stellen een juridisch getoetst huurcontract op en incasseren de borg- en betaling.

Daarnaast zijn wij het aanspreekpunt voor de huurders en leveranciers. Het voordeel hiervan is dat alles volgens uw wensen, en wet- en regelgeving verloopt. Voor u betekent dit dat u na het kopen van de woning er geen omkijken naar heeft, en alles vakkundig voor u wordt geregeld. Het resultaat: veilig beleggen in onroerendgoed.

NL en WONEN heeft haar eigen beheer afdeling.

Neem contact op