Verhuren aan expats

Wat u wilt weten over verhuren aan expats

Elke verhuurder wil graag een huurder die op tijd zijn huur betaalt, betrouwbaar is, duidelijk de huurperiode kan aangeven en het huis tijdens de huurperiode goed beheert. Uw woning verhuren aan expats is dan ook een goede keuze. Wanneer u uw woning wilt verhuren aan expats is het van belang dat u weet wat zij zoeken in een woning. Hier vindt u informatie over tips over het verhuren van uw woning aan expats.

Waarom verhuren aan expats?

Een belangrijke reden waarom verhuurders voor expats kiezen, is het stabiele inkomen waarvan zij gedurende de gehele huurperiode genieten. Expats weten namelijk vaak wanneer ze aankomen, maar misschien nog belangrijker, ze weten wanneer ze weer vertrekken. Ze verhuizen naar Nederland op projectbasis bij veelal gerenommeerde multinationals. Daarnaast kan over het algemeen gezegd worden dat expats vaak hoog opgeleid zijn. Deze factoren zorgen ervoor dat expats vaak op een zorgzame manier met hun huurwoningen omgaan. Ook de communicatie met expats verloopt meestal soepel en voorspoedig, omdat zij vaak de Engelse taal goed beheersen. De bovenstaande punten maakt het verhuren van uw woning aan expats zeer interessant.

Wat zoeken expats in een woning?

Ongeveer 85% van de expats zijn op zoek naar gemeubileerde en 15% zoekt ongemeubileerde woningen. Wanneer u uw woning wil verhuren aan expats biedt een ingerichte woning zonder enige twijfel toegang tot een grotere groep van potentiële huurders. Expats willen vaak graag dicht bij hun werk wonen. Dit is voornamelijk in de Randstad. Op deze manier hebben ze gemakkelijk toegang tot het openbaar vervoer, kunnen ze zich na een zware werkdag snel thuis terug trekken. Bovendien blijven ze zo dicht bij de sociale contacten die ze via hun werk hebben opgedaan. Centraal gelegen woningen of juist in de nabijheid van bedrijventerreinen zijn populair onder expats.

Neem contact op